ΧΩΡΟΣ

  • Καλώς ήρθατε στο Steri - Palazzo Chiaramonte! Μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους του πατώντας ΕΔΩ.

 

Το Steri υπήρξε αρχοντικό των Chiaramonte, τοπικής αριστοκρατικής οικογένειας που επηρέασε την ιστορία της Σικελίας κατά τον 13ο και 14ο αιώνα. Εδώ, θα ανακαλύψετε το Sala delle Armi, ένα από τα κύρια δωμάτια της αρχαίας μεσαιωνικής κατοικίας, ενώ στους επάνω ορόφους θα βρείτε το Sala Magna (ή Sala dei Baroni) με μια πολύτιμη ξύλινη οροφή διακοσμημένη με σκηνές μεσαιωνικής ιστορίας.

Από το 1600 έως το 1782, το Steri έγινε ο χώρος της Ιεράς Εξέτασης. Οι αναστηλώσεις στις αρχές του 20ου αιώνα έφεραν στο φως τα γκράφιτι που έκαναν οι κρατούμενοι στους τοίχους των κελιών. Τέλος, μια επιβλητική αίθουσα φιλοξενεί το διάσημο έργο του Renato Guttuso, «La Vucciria».

 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Στις αίθουσες του Steri-Palazzo Chiaramonte θα διεξαχθεί το 5ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής, ενώ στους ανοιχτούς χώρους του θα προσφερθεί το welcome drink την ημέρα έναρξης των εργασιών μας.

 

                                                                                                       

Αγαπητοί και αγαπητές σύνεδροι,

σας προσκαλούμε σε μία μοναδικά επιμελημένη γευστική απόδραση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.00, μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου. Οι θύρες της Villa Pottino ανοίγουν για το επίσημο δείπνο μας, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία σε ένα περιβάλλον μιας άλλης εποχής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα μουσικό ταξίδι υπό την επιμέλεια της Ιωάννας Βλάχου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60 ευρώ (η πραγματική τιμή κόστους είναι τα 100 ευρώ, αλλά αποφασίστηκε να υπάρξει επιδότηση εκ μέρους του συνεδρίου, προκειμένου να μπορέσετε να συμμετάσχετε όλοι και όλες σας).

Παρακαλούμε όπως καταθέσετε άμεσα το ποσό των 60 ευρώ στον λογαριασμό του Συνεδρίου με την αιτιολογία «Συμμετοχή σε δείπνο», καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.